NARYSOWANE! – UGOTOWANE! Szkolna Książka Kucharska
Treść
Gotowanie, jak czytanie czy pisanie to umiejętność, której należy się nauczyć. Kuchenne zabawy pomagają rozwijać zdolności manualne, matematyczne i logiczne. Pobudzają zmysły dotyku, smaku, wzroku, węchu oraz słuchu. Uczą cierpliwości, dokładności, pewności siebie, samodzielności i odpowiedzialności, a czas spędzony wspólnie jest bezcenny.
Pamiętajcie proszę: jedzenie nie jest do zabawy, ale przygotowanie posiłku może być wspaniałą zabawą.
Zapraszam Was do współtworzenia „Szkolnej Książki Kucharskiej”, w której zbierzemy tylko wypróbowane przepisy na ciekawe, smaczne i zdrowe dania. Możecie się inspirować różnymi przepisami (z książek kucharskich, blogów kulinarnych itp.) ale bardzo Was proszę, aby zdjęcia i teksty nie były kopiowane (prawa autorskie obowiązują wszystkich).
ZADANIE DO WYKONANIA
KAŻDA KLASA OD I – VIII PRZYGOTUJE 3 PRZEPISY SMACZNEGO I ZDROWEGO DANIA. PRZEPISY NALEŻY PRZEDSTAWIĆ W FORMACIE A4 Z OPISEM WYKONANIA ORAZ RYSUNKOWĄ ILUSTRACJĄ. PRZEPISY KLASOWE SKŁADAMY W BIBLIOTECE SZKOLNEJ DO DNIA 25.X.2024r. KOMISJA KONKURSOWA WYBIERZE NAJLEPSZE PRZEPISY I NAGRODZI WYKONAWCÓW (KLASĘ).
WSZYSTKIE KLASOWE PRZEPISY STWORZĄ „SZKOLNĄ KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ UCZNIÓW”. (tekst: J. Baziak)